Veelgestelde vragen

Nee, achterstallig onderhoud is geen enkel probleem als u uw huis verkopen wilt. De Nederlandse Vastgoedmaatschappij koopt regelmatig huizen met achterstallig tot zeer achterstallig onderhoud.

Ja, de Nederlandse Vastgoed Maatschappij is de enige landelijk werkende vastgoed-aankoop organisatie voor particuliere verkoop. Wij brengen geen biedingen uit op recreatiewoningen.

Nee, net zoals bij een normale verkoop komen alle kosten koper (onder andere overdrachtsbelasting en notariskosten) voor rekening van de Nederlandse Vastgoed Maatschappij. Wij rekenen geen additionele kosten voor onze dienstverlening.

Nee, u hoeft uw huis niet direct te verlaten. De oplevering/overdracht wordt in overleg met de Nederlandse Vastgoed Maatschappij bepaald, net zoals bij een reguliere verkoop via uw makelaar! Daarnaast kunt u kiezen voor diverse overige opties, bijvoorbeeld verkoop op afroep.

Nee, op minder courante woningen wordt veelal geen bieding uitgebracht. Dit zijn doorgaans duurdere woningen en appartementen in dunbevolkte regio’s. Ook kan het zijn dat bijvoorbeeld de huidige prijsstelling (veel) te optimistisch is. Indien wij deze prijzen eerst moeten corrigeren naar de huidige markt en daar een inkoop correctie op moeten toepassen zal het verschil erg groot worden. Op dat moment kiezen wij er voor om geen bieding uit te brengen.