Voorkom huisveiling bij een executieveiling

Vreest u dat uw huis verkocht wordt via een onvrijwillige huisveiling? Schakel dan nu de experts van de Nederlandse Vastgoed Maatschappij in. Wacht hier niet mee. Wij kunnen er namelijk voor zorgen dat uw huis voortijdig verkocht wordt. Tegen een leuke prijs. En met groot bijkomend voordeel dat u dan wel gewoon in uw huis kunt blijven wonen. Hoe? Door het van de koper weer terug te huren. Wie is deze koper? Dat zijn wij. De Nederlandse Vastgoed Maatschappij. Wij kopen uw huis, voordat het gedwongen verkocht wordt via een huisveiling.

Wat is een huisveiling precies?

Een veiling is een openbare verkoop. Er zijn twee soorten. De vrijwillige veiling en de executieveiling. Eerstgenoemde wordt toegepast als er niet snel een koper gevonden wordt of als een veiling juist een hogere opbrengst oplevert. Van een onvrijwillige executieveiling is sprake als de woningeigenaar schulden heeft bij de hypotheekverstrekker. Belangrijk bij alle veilingen is de notaris. Deze:

    • Maakt de veiling en de -voorwaarden bekend
    • Informeert de gegadigden
    • Voert de volledige zitting uit
    • Stelt vast of er vergissingen worden gemaakt
    • Oordeelt beslissend over de uitkomst van de veiling

Voorkom die welgevreesde huisveiling

Een huis kan om verschillende redenen in een huisveiling terechtkomen. We richten ons nu op de executieverkoop. Dan heeft de eigenaar vrijwel altijd schulden bij de hypotheekverstrekker. Dit kan de beste gebeuren. Bij een hypotheek moet u elke maand een bepaald bedrag over kunnen maken aan de geldverstrekker die uw huis betaald heeft. Lukt dit niet, dan kan een onvrijwillige veiling aangevraagd worden door het laatstgenoemde. Dat het tijdig betalen van de hypotheek niet lukt, kan verschillende oorzaken hebben. U bent uw baan bijvoorbeeld kwijtgeraakt. En zonder het (volledige) inkomen dat u gewend bent, kunt u het financieel moeilijk krijgen. Misschien is uw relatie wel verbroken. Als u de hypotheek kon betalen met twee inkomens, dan is het begrijpelijk dat het met slechts één salaris een lastige klus wordt. En zo zijn er nog veel meer logische redenen. Niets om u voor te schamen dus. Houd echter wel in uw hoofd dat het verstandig is tijdig te handelen. Hoe eerder u uw huis aan de Nederlandse Vastgoed Maatschappij verkoopt, hoe kleiner de kans op een onvrijwillige huisveiling is.

Verkoop uw huis en huur het bij ons terug met huisveiling

Wilt u ook een onvrijwillige huisveiling voorkomen? Kies dan voor de Nederlandse Vastgoed Maatschappij. Wij zijn telefoonisch bereikaar op 0800-0200508. De Nederlandse Vastgoed Maatschappij kan uw woning redden van een huisveiling!