Snel je huis verkopen

  Ontvang binnen 1 dag een bod
  Je huis verkopen onder de WOZ-waarde, kan dat?

  Iedere woning in Nederland heeft een WOZ-waarde, ook wel Waardering Onroerende Zaken genoemd. De WOZ-waarde is een belangrijke factor bij het bepalen van de waarde van een huis voor belastingdoeleinden in Nederland. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de WOZ-waarde niet per se de marktwaarde van een huis weerspiegelt. Dit roept vaak de vraag op of het mogelijk is om een huis te verkopen voor minder dan de WOZ-waarde. Of dit kan? Daarover vertelt De Nederlandse Vastgoedmaatschappij je meer.

  Wat is de WOZ-waarde?

  De WOZ-waarde van een pand wordt jaarlijks vastgesteld door de gemeente waarin het staat en is gebaseerd op een schatting van de marktwaarde van een huis op een bepaalde peildatum. Deze waarde wordt gebruikt door de gemeente om de hoogte van bepaalde belastingen en heffingen, zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelasting, te bepalen. De WOZ-waarde wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de locatie, de grootte, de staat van onderhoud en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt.

  Verkopen onder de WOZ-waarde

  Ja, je kunt je huis verkopen onder WOZ waarde. De WOZ-waarde is immers slechts een schatting van de marktwaarde op een bepaald moment en weerspiegelt niet altijd de werkelijke waarde die kopers bereid zijn te betalen. Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op de verkoopprijs van een huis, zoals de vraag en het aanbod op de huizenmarkt, de staat van onderhoud van het huis, de locatie en de economische omstandigheden.

  Redenen om je huis te verkopen onder de WOZ-waarde

  Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een huiseigenaar ervoor zou kiezen om zijn huis onder de WOZ-waarde te verkopen:

  • Financiële nood: in sommige gevallen kunnen huiseigenaren gedwongen worden om hun huis snel te verkopen vanwege financiële problemen, zoals achterstallige hypotheekbetalingen of dreigende executieveilingen. In dergelijke gevallen kan het verkopen van het huis onder de WOZ-waarde een optie zijn om snel geld vrij te maken en verdere financiële problemen te voorkomen.
  • Concurrentie op de markt: als er veel concurrentie is op de huizenmarkt of als vergelijkbare woningen in de buurt voor lagere prijzen worden verkocht, kan een huiseigenaar ervoor kiezen om zijn huis onder de WOZ-waarde te verkopen om aantrekkelijker te zijn voor potentiële kopers en sneller een verkoop te realiseren.
  • Staat van onderhoud: als een huis significante gebreken of achterstallig onderhoud heeft, kan de verkoopprijs lager liggen dan de WOZ-waarde om potentiële kopers te compenseren voor de kosten van reparaties of renovaties die nodig zijn.

  Je huis verkopen aan De Nederlandse Vastgoed Maatschappij

  Wil je snel je huis verkopen? Verkoop je huis dan aan De Nederlandse Vastgoed Maatschappij. Van ons ontvang je binnen één dag al een richtprijs. Indien je hiermee akkoord gaat, wordt direct de verkoop van je woning in gang gezet. Niet met financieringsvoorbehoud of een bouwkundig onderzoek, wel met flexibiliteit in de overdracht. Wil je hier meer informatie over? Bel naar 0800-0200-508.