huis snel verkopen

Huis snel verkopen

Volgens cijfers van het NVM kost het verkopen van een huis gemiddeld 120 dagen. U kunt tal van redenen hebben om uw huis sneller te willen verkopen verkopen dan dat: u hebt bijvoorbeeld uw droomhuis gevonden, u bent via een erfenis in het bezit gekomen van een huis of er zijn nieuwe mogelijkheden voor u elders. Met de volgende tips kunt u het proces verbeteren om zo uw huis snel te verkopen.

Kies een realistische vraagprijs

“Wat de gek ervoor geeft” gaat niet meer op op de huizenmarkt, uitzonderingen daar gelaten. Over het algemeen verkopen mensen die niet de hoofdprijs vragen hun huis een stuk sneller. Kies dus een realistische prijs en baseer deze niet op wat u destijds betaald heeft, of het bedrag waarvoor het huis van de buren jaren geleden verkocht is. De huizenmarkt is sterk veranderd. Om toch een idee op te kunnen doen wat een redelijke prijs is, kunt u zoeken naar de prijs van vergelijkbare huizen in de buurt, bijvoorbeeld via Funda of Jaap

Zorg voor de presentatie

Zorg er ten eerste voor dat uw huis niet rommelig is, dit zal voor niemand aantrekkelijk zijn. Neem afscheid van prullaria of sla deze alvast ergens anders op, zodat uw huis schoon en netjes voor de dag komt. Op deze manier lijkt uw woning ook groter en vooral ook ruimer. Vergeet natuurlijk ook het schoonmaken niet: heldere ramen en een schone badkamer en keuken zijn erg belangrijk bij de eerste indruk van een huis. 

Denk ook aan het verlichten van donkere gedeelten in uw huis – met een daglicht lamp of wit licht ziet men nauwelijks verschil tussen kunstmatig en daglicht. Ook licht zorgt ervoor dat uw woning er ruimer uit ziet. 

Ook is het belangrijk dat uw woning er neutraal uitziet. Felgekleurde wandbekleding kunt u dus beter vervangen, en ook persoonlijke spullen doen het vaak niet goed bij potentiële kopers. Zij willen zichzelf graag in het huis wonend voorstellen, en er niet aan herinnerd worden dat u er woont. Grote foto’s of kindertekeningen kunt u dan ook beter even weghalen. 

Wees zelf gastvrij

Zorg voor een prettige sfeer in uw huis wanneer belangstellenden komen kijken. Een prettige temperatuur, rustige muziek en een lekkere geur zorgen al gauw voor een goed gevoel bij bezoekers. Geef de belangstellenden de tijd die zij nodig hebben en beantwoord eventuele vragen. Probeer uw huis ook te bekijken uit het oogpunt van een belangstellende: wat zijn verbeterpunten, hoe kan het nog net iets mooier.     

Zoek een goede makelaar

Ga voor een makelaar waar u zich op uw gemak voelt en die u vertrouwt. U mag best veeleisend zijn, aangezien een makelaar inschakelen nogal prijzig is. Vaak rekenen ze 1,5 % (excl. BTW) courtage over de verkoopwaarde van het te verkopen huis. Lees meer over wel of geen makelaar inschakelen in onze special. Het is in ieder geval belangrijk dat de makelaar uw woning goed tentoonstelt op verschillende websites, en uw woning ook aanmeldt voor open huizen dagen. 

Toch meer haast?

Wanneer de verkoop van uw huis toch meer haast heeft, zoals bij een scheiding of een executieverkoop, is er nog een andere optie. Verkopen via een reguliere makelaar is dan misschien minder prettig, omdat deze geen prijs en verkooptermijn kan garanderen: uw huis zou zo een jaar te koop kunnen staan. Bovendien vraagt een makelaar hoge courtagekosten. 

Een andere optie is om het huis te verkopen aan een opkoper en zo tijd en stress te besparen. De Nederlandse Vastgoed Maatschappij is zo’n opkoper en er zijn vijf redenen om uw huis snel te verkopen via ons. Waaronder het feit dat wij kunnen uw huis kopen zonder tussenkomst van een makelaar en bieden op basis van kosten koper, dus alle mogelijke extra kosten zijn voor onze rekening. 

Droomhuis gevonden?

Als u het huis van uw dromen gevonden heeft, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk kunnen handelen – maar u wilt niet het risico lopen op dubbele lasten. Wij kunnen u hier bij helpen en u de nodige zekerheid bieden. Wanneer u het contactformulier invult, reageren wij binnen één dag met een richtprijs. 

Snel verkopen, maar nog wel even blijven wonen?

Via de Nederlandse Vastgoed Maatschappij is het mogelijk uw huis meteen te verkopen en dan voor een korte periode of zelfs voor onbepaalde tijd terug te huren. Op deze manier hebt u de zekerheid van de verkoop en bovendien beschikking tot een eventuele overwaarde, zonder dat u uw huis moet verlaten. 

Het is logisch dat u graag de zekerheid hebt van de verkoop, ook als u nog geen nieuwe woonruimte hebt of er nog niet direct in terecht kunt. 

 

Deel dit bericht

door

19 april 2019