Snel je huis verkopen

  Ontvang binnen 1 dag een bod
  Huis verkopen aan vastgoedmakelaar

  Huis verkopen aan vastgoedmakelaar, wanneer wel en wanneer niet?

  Overweegt u om uw huis te verkopen aan een vastgoedmakelaar? Er zijn meerdere redenen te bedenken om juist wel of niet uw huis te verkopen aan een vastgoedmakelaar. Het woord “vastgoedmakelaar” is eigenlijk een beetje verwarrend aangezien een erkende makelaar officieel alleen mag bemiddelen en niet voor eigen rekening en risico kan / mag kopen. Toch wordt de naam wel veel gebruikt in dit verband maar een betere benaming zou simpelweg: huizenopkoper, vastgoedhandelaar, vastgoed investeerder, opkoper woning of een vastgoed opkoper zijn. Er zijn veel verschillende reden om uw huis te verkopen. Lees hieronder verder om te zien wat de redenen kunnen zijn dat mensen hun huis verkopen aan een vastgoedmakelaar.

  Waarom mensen hun huis verkopen aan een vastgoedmakelaar

  In de afgelopen 11 jaar zijn hebben mensen bij ons om verschillende redenen hun huis verkocht aan een makelaar. Waarbij we aanvankelijk dachten dat het eigenlijk alleen maar mensen in financiële nood zijn die hier gebruik van maken, bleek al snel anders. Niets is minder waar. Het grootste deel heeft geen financieel probleem. Verkopers wensen simpelweg maximale verkoopzekerheid. Zekerheid omdat ze:

  • Nu hun droomwoning op het oog hebben, geen risico willen op dubbele lasten
  • Gaan emigreren en de emigratie aan moet sluiten op het te verkrijgen visum
  • Naar een verzorgingstehuis gaan en niet willen blijven zitten met het huis
  • Geen vertrouwen hebben in de soms te optimistische woorden van de makelaar
  • Verandering werkomgeving waarbij de woon-werkverkeer druk veel te hoog is
  • Het verkopen om zodoende een dreigende inkomensval te kunnen opvangen
  • Samenwonen met een (nieuwe) liefde
  • Bij erfenis het huis voor aanslag successierechten verkocht wil hebben
  • Terug naar thuisland willen
  • Een door achterstallig onderhoud onverkoopbaar huis hebben
  • Het verkopen van een huis met huurder
  • Het verkopen van een huis met deeleigendom

  Financiële of emotionele redenen om uw huis te verkopen

  Is de reden van verkopen zuiver financieel of ook emotioneel is de vraag die men zich moet stellen. Een financiële rekensom, zeker met mogelijk optimistische opbrengst verwachtingen van de makelaar, zal vaak resulteren in een no-go, echter blijkt dat ook veel mensen daar na verloop van tijd op terug komen. Ook na vraag prijsverlagingen wordt er geen resultaat geboekt en men overweegt alsnog aan de makelaar te verkopen. Deze is dan meestal niet thuis, althans niet meer voor het eerder gedane bod. Geef hem eens ongelijk. Daarnaast worden meestal niet de meest courante woningen aangeboden. Wanneer u uw huis snel verkopen wilt aan een makelaar zullen emotionele afwegingen eerder doorslaggevend zijn. Als u bijvoorbeeld door een verandering van werkplek te maken krijgt met een lange reistijd vanuit uw huis, mist u waardevolle tijd met uw gezin. En stel dat u nu uw droomwoning kunt kopen voor een scherpe prijs, wilt u dan wachten tot een particuliere koper uw huis koopt, met de kans dat u uw droomhuis misloopt? In veel gevallen blijkt de zekerheid van verkoop en het naar een datum toe werken doorslaggevend te zijn. Heeft u de tijd, maakt het u helemaal niet uit of dat u het nu verkoopt of over 1 jaar , dan is het verkopen aan een vastgoedmakelaar doorgaans geen optie. De opbrengst kan in veel gevallen aanzienlijk lager zijn dan de opbrengst in de vrije markt (via een makelaar). Maar rekent u zich niet rijk! In de vrije markt wordt doorgaans flink minder geboden dan uw vraagprijs. Daarnaast heeft u mogelijk te maken met makelaarskosten, advertentiekosten en eventuele kosten voor een overbruggingskrediet.

  Huis verkopen aan vastgoedmakelaar?

  Heeft u nog vragen over het verkopen van uw woning? Neem contact met ons op. Kijkt u bij verkoop van uw huis ook goed naar de daadwerkelijke opbrengst van vergelijkbare woningen in uw buurt. Als u van een vastgoedmakelaar een bod van € 25.000 onder vraagprijs krijgt, is vaak de vraagprijs veel te optimistisch geweest. Bijvoorbeeld het feit dat de woning al lange tijd te koop staat is hier een duidelijke indicatie van. Of u uiteindelijk akkoord gaat met een bod van een of wacht en in de vrije markt probeert te verkopen kan alleen u beslissen. Via dit formulier ontvangt u van ons binnen een dag een indicatie van het bod op uw huis. Telefonisch zijn wij bereikbaar op: 0800-0200508. Bij ons kunt u uw huis verkopen aan een vastgoedmakelaar zonder zorgen.

  Wat kun je van ons verwachten?

  Een eerlijke prijs

  We zoeken samen met jou naar een ideale mix tussen het realiseren van je wensen en een optimale opbrengst van je woning. We zijn daarin eerlijk en transparant.

  Vlot geregeld

  Je ontvangt van ons doorgaans binnen 1 dag een richtprijs. Bij acceptatie kunnen we de verkoop van je woning direct in gang zetten. Wij regelen het voor je!

  Een passende oplossing

  Achter iedere verkoop zit een verhaal. Wat jouw verhaal of situatie ook is, wij bieden je altijd een passende oplossing. Zodat jij vlot die volgende stap kunt zetten. Er is veel meer mogelijk dan je denkt.

  Direct zekerheid

  Geen financieringsvoorbehoud, geen bouwkundig onderzoek. Flexibiliteit in de overdracht. Bij ons weet je direct waar je aan toe bent.

  Zo werkt dat

  Vul een vrijblijvende aanvraag in. Binnen 1 dag krijg je van ons een eerlijke
  richtprijs. Enkele dagen na de bezichtiging ontvang je van ons een bod.

  Je huis verkopen was nog nooit zo eenvoudig.

  aanvraag

  prijs indicatie

  bezoek

  bod

  bedenktijd

  deal